Szakál László: Régi idők borászata a homoki borok hazájában | Kódex nyomda

Szakál László: Régi idők borászata a homoki borok hazájában

Szakál László: Régi idők borászata a homoki borok hazájában

A szerző hiszi és vallja, hogy a múlt értékeit fel kell tárni, meg kell ismerni és ismertetni, hiszen a feldolgozott múlt értékeire lehet jelent, és arra reményteljes jövőt építeni.

Egy nemzet, egy ország, egy város is a múlt értékeire építve tud fejlődni, tud kiemelkedőt alkotni. A szerző nagy gondossággal, alapos kutatómunkával, hiteles dokumentumokkal alátá-masztva mutatja be, hogy honnan indult a szőlő- és bortermelés Soltvadkerten. Bemutatja, ehhez hogyan kapcsolódik a Soltvadkerti Borlovagrend névadója: Kremer Fülöp, az aranykezű vincellér, szinte az egész Kárpát-medencét lefedő munkássága. Ez a múlt alapozta meg azt, hogy hosszú évszázadok munkájának eredményeként a mai kor szőlészei és borászai további áldozatvállalása révén a Duna Borrégióban elsőként soltvadkerti borász is megkaphatta Az év borásza díjat, és Soltvadkert is felkerült az európai bortérképre azzal, hogy Európai Uniós oltalmat kapott a soltvadkerti bor.

Szakál László örömmel és tisztelettel ajánlja ezt a könyvet mindazoknak, akik a múltunk értékeire alapozva élik a jelent, és tervezik a jövőt, bízva abban, hogy majd valamelyik unoka ismét szélesre tárja a Szakál Vendéglő ajtaját.

 

BOLTI FORGALOMBAN NEM KAPHATÓ, csak a kiadónál rendelhető!

A 450 oldalas könyv A/4-es, több mint 200 színes képpel, ragasztókötött

ISBN: 978-615-5290-53-4

Ára: 15000.- Ft+postaköltség